Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Αθλοπαιδιές

Εκτός από τα γήπεδα οι επισκέπτες μας, μικροί και μεγάλοι, έχουν στη διάθεσή τους στίβο περιπέτειας, πύργο αναρρίχησης και flying-fox με την επίβλεψη πάντα πιστοποιημένων συνοδών, τοξοβολία, ιππασία. Ακόμη, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να κάνουν πεζοπορία σε προεπιλεγμένες ή ελεύθερες διαδρομές.

Ο στίβος περιπέτειας είναι μία σειρά από ασυνήθιστες και εντυπωσιακές ασκήσεις σε ευχάριστο περιβάλλον, οι οποίες προσφέρουν τη χαρά και την ευχάριστη έκπληξη από την ανακάλυψη ικανοτήτων, που δεν είχαν βρει πιθανώς ποτέ τον δρόμο για να εκφραστούν.

Οι κανόνες ασφαλείας που τηρούνται είναι αυτοί που προσδιορίζονται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του κάθε σπορ. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (προδιαγραφές CE).

Οι αθλοπαιδιές πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Ιππασία

Η ιππασία είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Τα άλογά μας είναι πάντα έτοιμα να σας κάνουν μια βόλτα διάρκειας 15 λεπτών έως και μιάμιση ώρα με ασφάλεια, είτε μέσα, είτε γύρω από το αγρόκτημα.

Για να νιώσετε έστω και λίγο τη χαρά να έχετε στα χέρια σας τα γκέμια ενός τόσο φιλικού ζώου.

Ψώνια

Μέσα στο αγρόκτημα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας σε ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.

Κρασί Χαλκιδικής όλων των ειδών και ποικιλιών, μέλι Αρναίας, παραδοσιακά γλυκά και τραχανάδες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας, τυριά Ιερισσού και βέβαια κρέατα και λαχανικά παραγωγής μας είναι μόνο κάποια απ’ αυτά.

Αλλά και σε μικρή απόσταση από το ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑ, υπάρχουν οι οργανωμένες αγορές της Ιερισσού και της Μεγ. Παναγίας, όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα.

 Παραδοσιακές Δράσεις

Στο Πλατανόρεμα αγαπάμε και στηρίζουμε την παράδοση και προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Στο αγρόκτημα μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρασκευή και το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο, της παραδοσιακής πίτας που φτιάχνουμε από σπιτικό φύλλο, σύμφωνα με τοπική πατροπαράδοτη συνταγή. 

Εδώ έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πως παρασκευάζεται το σπιτικό μας γιαούρτι, από το γάλα των ζώων του αγροκτήματος, να κάνετε τα δικά σας κεραμικά με τον αγγειπλάστη, αλλά και να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία συλλογής μελιού από έμπειρους μελισσοκόμους. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το τσίπουρο του Πλατανορέματος, η απόσταξη του οποίου γίνεται λίγο πριν το πιείτε, μπροστά στα μάτια σας.

 Οι παραδοσιακές δράσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Photo Gallery